21 August, 2009

Ahlan Wasahlan Ya RamadhanKepada semua muslimin & muslimah seluruh dunia.

"Selamat Menyambut Ramadhan Al- Mubarak"

Dengan ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk memohon maaf kepada semua, diatas segala silap & salah, samaada sengaja atau tidak, yang sudah terlanjur ataupun masih belum terjadi. Semoga Ramadhan kita kali ini dapat dimanafaatkan sepenuhnya agar menjadi lebih bermakna.

Dalam bulan Ramadhan ni, mesti ramai yang tak sabar untuk membeli-belah di Pasar Ramadhan. Pada masa inilah orang ramai sibuk berasak-asak mencari juadah bagi memenuhi selera berbuka puasa. Tidak dilupakan juga bagi sesetengah anak muda yang datang dengan berniat serampang dua mata, membeli juadah sambil-sambil mencuci mata mencari jodoh. (elakkan mengurangkan pahala puasa anda). Di sini juga, adegan bertemu kawan lama tak jumpa sering terjadi. Adegan yang sering membuat orang belakang anda yang sedang berasak semakin panas dan ganas. Pasar Ramadhan juga sering dimanafaat oleh orang-orang bukan Islam. Ada juga mereka yang membeli-belah mengalahkan orang yang puasa. Ikutkan hati panaslah juga bila gerai yang anda beratur panjang, berdiri lenguh kaki, perut lapar, cuaca panas, bunyi bising, menanti popia basah yang dah lama nak makan disapu bersih oleh mereka. Tapi takpa, kita 1Malaysia..

Bagi anda yang ingin mencuba juadah berbuka puasa istimewa. Cubalah Nasi Beriani Dum Madras yang ada di Lot 46, Pasar Ramadhan Kompleks PKNS, Shah Alam. Walaupun gerai ni kawan kami yang punya, tapi kami tidak biased untuk mengatakan ia memang sedap, murah pun bolehlah tahan. Dia kata, kalau tempah banyak untuk majlis berbuka ke apa, harga special Kalau tak jumpa jugak, carik banner ni ataupun call dia terus..


Selamat Bersahur ataupun Selamat Berbuka mengikut ketetapan waktu anda.

Imran Syafik
orang kata: jangan tak puasa haaa..

No comments: